Ads 468x60px

.

7 Jun 2012

Sayembara Penulisan Novel

Assalamu'alaikum pembaca blog/silent reader(s) :)

Sayembara Penulisan Novel, Cerpen dan Puisi ITMB-PENA-BERITA HARIAN

Tags : kak Liza, kak Faezah, Adik Pieja, Adik Pieya, Boss, Ammi PPU, Wiwieyana, Ammi, Mira, Rossaida, FarahMizah, Zai, Era, Hidayah, ..
        Sayembara ini sebenarnya bermula awal tahun lagi tapi saya baru tahu seminggu yang lepas. Tak apa, alhamdulillah kerana saya tahu melalui seorang akak yang juga merupakan seorang penulis, orang Sarawak. Saya tahu ketika akak Maslina Mahbu @ Armiza Nila (link FB) apabila beliau menghantar status mengenai sayembara ini. Terima kasih, akak Mas. ^.^

         Insya-Allah, saya akan turut serta dalam pertandingan ini. Saya tahu sukar untuk menembusi syarat-syarat pemilihan novel terbaik tetapi saya akan cuba. Sekurang-kurangnya saya mengutip pengalaman menghantar manuskrip saya kepada pihak penerbit nanti. Walaupun saya masih bergelar penulis belasan tahun (belasan tahun la sangat), saya akan cuba masuk ke gelanggang novelis-novelis popular itu. Sesiapa yang berminat, silalah sertai sayembara ini.Mari menulis sambil berdakwah.
Salam mesra dan selamat menulis. :)

Tiada ulasan:

 

Mutiara Kata

Jika engkau memerlukan nikmat dunia, cukuplah Islam sebagai nikmatmu. Jika engkau memerlukan keasyikan, cukuplah taat pada Allah sebagai keasyikanmu. Dan jika engkau memerlukan pengajaran, cukuplah maut itu sebagai pengajaran bagimu.
(Saidina Ali Bin Abi Thalib)
___________________________________
Kecantikan seseorang bukanlah terletak kepada kepandaiannya sahaja(kata akal), kecantikan juga bukanlah dilihat daripada paras rupanya(kata nafsu), tapi kecantikan itu dilihat atas dasar akhlak mulianya(menurut Islam).
*****

Muhasabah Diri

Cuba fikir sejenak...

"Dapatkah anda menggerakkan anggota badan anda dengan kuasa anda?"

Sudah pasti tidak! Kita dapat menggerakkan anggota badan kita kerana kuasa-Nya. Maka, jangan sombong dengan Allah. Bersyukurlah...
__________________________________

Cuba fikir lagi.

"Apa tujuan kita hidup di muka bumi Allah ini?"

*Fikirkanlah...

Bisikan Hati

Cinta itu jarum mulia dan indah bersulam dengan benang hati jika disandarkan pada Dia Yang Maha Pencipta.
(Indah Cinta Bertauliahkan Iman)

"Aku mencintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, hilanglah cintaku padamu." (Imam Nawawi)